About Karl

cropped-vanfleteren-31.jpg

Karl Vannieuwkerke is presentator bij de VRT. Verslaafd aan sport, verliefd op het leven en genietend van kleine dingen.

Advertenties

70 gedachten over “About Karl

 1. Beste Karl, juist het jaaroverzicht gezien van het wielerjaar 2009, schitterende montage. Als fan van VDB was ik aangenaam verrast met je mooie tekst over Frank echt prachtige. Knap werk Karl.

 2. Beste Karl

  Vorige Zaterdag in Zwevegem was het een schitterende theatervoorstelling.Ik heb echt genoten van die avond.Ik wens je verder veel succes,en hoop dat we nog veel kunnen genieten van jou verslaggeving,jouw boeken,en jou theatervoorstellingen.Leve de koers.

  Grt

  Peter

 3. Dag Karl,

  “Renner willen worden” heb ik in één ruk uitgelezen ! Fantastisch goed beschreven en geschreven !

  gr
  tOm

 4. Hallo Karl,
  Zoals steeds mooie artikels

  misschien ook geinteresseerd in andere sporten door Belgen
  speedskien WR 251,42 en versnelling 0 tot 200 in 6″
  laat iets horen Joost

   1. Hallo Karl,

    Met 2 belgen meegedaan aan F.I.S WORLDCUP Speed Skiing te Vars.

    onze resultaten
    Sébastien Rouget een 35 ste plaats met 171,102 km/u
    en ikzelf als neofiet 36 ste Joost Vandendries 168,697 km/u

    Een onvoorstelbare belevenis en een bom van adrenaline
    nochtans al heel wat avontuurlijke dingen gedaan: benji; motorrijden op circuit, rapellen speleo , quadraces, etc. maar niets komt maar in de buurt van de emoties en versnelling in deze sport.
    snelste niet gemotoriseerde sport ter wereld.
    Indien je meer informatie wenst of enkele fotos , laat iets horen
    sportieve groeten Joost Vandendries

 5. Beste Karl,

  gisteren in Peer naar wielerjaar 2009 komen zien. Was geweldig. Hopelijk volgend jaar terug te zien in Peer

 6. Beste Karl,
  Leuk dat twitter ! Ik ben op die manier op jou blog terecht gekomen. Toffe verhalen ! Chapeau !
  Ik zit pas sins een week op Twitter. Mischien vind je het intressant om mij een beetje te volgen.

  De naam is Jeroen van Schelven. Een Belgish – waals – Nederlands koereurke. 22 jaar oud en geboren in Rotterdam.
  Verhuisd naar de Belgishe Ardennen in het dorpje La Gleize in 1990 als drie jaarig broekie met Paps, Mams en zijn grotere borer Ferdy !
  Tussen de Rosier, La Vecqué en niet ver van de voet van La redoute moch ik groot en sterk geworden.
  Genoeg wielerkoersjes rond het huis om een klein meneke te doen dromen van het grote werk.
  Dit jaar rij ik mijn 2de jaar voor het bescheiden belgishe Bodysol Lotto continental team.
  ” Une fois ” ree ik diep in de Finale van een prof koers ” anoniem ” Live in Beeld op Sporza. Een ” renner van Bodysol ” werd er toen geroepen door een zeker Meneer Wuyts als ik mij niet vergist !
  In 2008, als stagiaire voor Bodysol Euromillions mocht ik mijn eerste prof koers rijden !
  Toen een zeker Sébastien Rosseler de sprint aan trok 2 km voor de streep voor de heer Steegmans, zat er toevalig een streek genoot van de Seba, in zijn wiel. Ineens reden we voorop en gingen we wel heel hard. Een seconden later voor dat ik het wist zat ik ineens midden in het Quick Step Treintje. Met Rosseler voor mij en Mr Devolder in mijn wiel.
  Hoo god dit is wel heel gaaf om mee te maken dacht ik toen !
  Al had ik al wel snel door dat ik mijn mijn spurt plannen aan het verspelen was. Maar hey ! Ik zat wel voorin in de koers en zeker en vast mooi in Beeld. Mijn vader zat thuis op het puntje van zijn stoel met groten ogen het hele gebeuren live op Televisie te volgen.
  Dat vond ik al een overwining opzich.
  Ik perste dus mijn rapste sprint uit 2 km voor de streep om maar in het wiel van Rosseler te blijven. Aan de rodevot gekomen, lag ik nog steeds 2de in de koers maar toen de heer voormij zijn linker kniperlicht aan zete, was het hoog tijd voor de anonieme bodysol renner om van het zelfde te doen. Ik dee dus noodgedwongen met branden benen netjes van het zelde en probeerde nog zo veel mogelijk aanteklampen.
  Uiteindelijk vool overgaven en trots, ree ik als 24ste over de streep in mijn eerste prof koers.

  Mon rêve ?

  ( Pardon pour l’orthographe mais je n’ai pas apris l’écrit en Néerlandais à l’école )

  Sportieve Groet en veel succes en plezier in het komende wielerjaar

  Jeroen

 7. Vrijdag heb ik ‘renner willen worden’ gekocht en meteen uitgelezen.
  Een geweldig boek, bedankt!

  Vive le vélo!!

 8. Hi Karl,
  Wil je even bedanken voor alle fijne uitzendingen op Sporza! Als trotse Hollander zou je misschien verwachten dat ik het bij de NOS zou houden, maar niets is minder waar! Bij elke koers stem ik steevast af op België 1 of 2. En uiteraard je uitzendingen van Vive le Vélo kijk ik met veel plezier.
  Dit jaar eindelijk de start van de Giro in Amsterdam. Voor mij een thuiswedstrijd. Als je nog tips nodig hebt voor wat leuke resto’s of andere zaken voor je verblijf in Amsterdam, laat het maar weten!

  Groetjes uit Amsterdam,
  Jeroen

 9. Beste Karl,

  Goede brief aan Vino, aardige reactie van Maarten daarop, maar nog beter respons van u aan hem. Ga vooral door met het produceren van die steengoede columns.

 10. Karl,

  Zowel de Tour als het WK voetbal bekijken met jou als presentator is gewoon het toppunt van aangenaam TV kijken. Zo ontspannen, zo gewoon en toch zo professioneel en met kennis van zaken. Voor mij ben je de kampioen van de boeiende eenvoud, hoe tegenstijdig dit ook mag klinken.

  Luc

 11. Beste,

  Ik heb een reeks foto’s van de renners na de valpartij op de Stockeu, waar we samen met de Amigos Carlos Sastre waren. Daarnaast ook close-ups van een lachende Cav 😉 . Het ganse peloton staat op foto, dus ook Chavanel, Armstrong, Contador, Cancellera, … maar ook van wenende, gehavende renners. Hoe mooi en toch hard kan de wielersport zijn.

  Mocht u interesse hebben om ze ergens te publiceren, stuur ik ze u heel graag door.

  Met vriendelijke groeten,

  Dirk Blomme

 12. Beste Karl, bedankt voor je goeie presentatie van het programma WK 2010. Ik heb steeds met veel plezier gekeken en ook je studiogasten waren goed, zeker Johan Boskamp, Gunther Schepens en Gert Verheyen.

  Door je vlotte presentatie was het een plezier om te kijken, je bent een vakman.

 13. Dag Karl,

  Ik volg de tour van 2010 op de voet en vind het fantastisch wat Jurgen VDB presteert. Ik vraag me al een tijdje af (sinds vorige tour) hoe het mogelijk is dat hij vroeger specialist tijdrijden was (wereldkampioen junioren) en dat hij nu net op dat terrein zoveel tijd verliest. Nu, gisteren in het programma “vive le vélo” stelde je deze vraag! Ik was superbenieuwd naar de commentaren, maar toch kwam er geen antwoord op. Spijtig! Daarom vraag ik ze aan jou. Heb jij enig idee hoe dat komt? Kan hij daar nog op trainen om terug een goei tijdrijder te worden? Zal dat dan zijn klimmercapaciteiten naar beneden halen? Ik vind het alleszins zeer hoopgevend voor de toekomst: het is de eerste Belgische talentvolle renner die zich 100% focust op de tour. Zo zie je dat het wél mogelijk is voor Belgische coureurs!

  Alleszins bedankt voor je reactie! En proficiat voor je schitterende sportverslaggeving!

  Paul

  1. Beste Paul,

   Dank voor je bericht. Volgens Paul Vandenbosch heeft hij er het voorbije jaar heel erg werk van gemaakt om opnieuw beter tegen de klok te rijden. Ook zijn positie op zijn tijdritfiets is veranderd. Iets minder aerodynamisch, maar wel comfortabeler waardoor hij meer vermogen zou ontwikkelen. Dat zou zich moeten uiten in een goede tijdrit op de voorlaatste dag van de Tour. Ik ben zeer benieuwd, want ik vind dat hij een uitstekende Tour aan het rijden is.

   mvg,

   Karl

 14. Beste Karl
  komt er deze winter opnieuw een wielerjaaroverzicht en zo ja graag een lijst waar deze plaats zullen vinden.
  alvast bedankt

 15. Beste Karl,

  zojuist het boek “Renner willen worden” dicht geslagen….wat een geweldig boek dat ik gezien de tijd niet in een ruk kon uitlezen maar in twee etappes genoodzaakt was te doen. Ik heb genoten van je beschrijvingen van het wieler milieu, de woorden over VDB, je realiteitszin maar ook vooral je inzet en kracht om renner te willen worden, bewonderenswaardig !! Momenteel beschouw ik jouw boek als een goede nummer twee in de wieler-literatuur, het raakt “De Renner” van Tim Krabbé wel, maar dat boek gaat nog even wat dieper. Ik ga je verder volgen Karl, want je hebt me geraakt, een vriendelijke hollandse groet,
  Jean-Paul van Mierlo

 16. Beste Karl,

  Enkele dagen geleden, de dag van de rit naar Pau, sloot ‘Vive le vélo’ af met een clip van beelden van Armstrong tijdens de rit gemonteerd op “I need some sleep” van Eels. Eerst en vooral chapeau aan de persoon die dit maakte, maar twee: valt dit ergens online terug te vinden?

  Groeten,
  Ben De Gelas

 17. “Hij zegt niet veel…hij maakt veel duidelijk…”Schreef je zaterdag, en niets is minder waar. Zijn blik, zijn houding, zijn hele zijn maakte zoveel duidelijk. Ging recht naar het hart, maar eerst door merg en been.
  Gisteren werd de Tour meer dan ernstig genomen door Johan. “Een martelgang met de fiets…” dat was het zeker.
  Iedereen die gisteren het moment van Johan meemaakte voelde zijn pijn. AU!
  De fysieke pijn, maar zeker en zeker niet minder de mentale pijn. De krak die we daar allemaal “hoorden”. Met ingehouden adem, lipbijtend en van ver aanmoedigend, “Komaan Johan, gaan!”. Je zou hem het liefst een ferme duw in de rug geven, even aan “de klink” kunnen laten hangen.
  Maar hulp kon niet geboden worden. “Alleen” moest hij verder en dan spookt opnieuw dat zinnetje door mijn hoofd. Dat zinnetje uit een onsterfelijk liedje, dat ook al een paar keer in mijn hoofd weerklonk als ik Robbie zag fietsen: “Hoe sterk is de eenzame fietser….”
  Heel sterk, maar gebroken….
  Ik zou dan ook nogmaals willen zeggen: Respect, respect, respect….
  En misschien is nationaal relativeren vanaf morgen niet eens zo’n gek plan!
  Bedankt Karl voor 7 weken sportwijsheid!

 18. Dag Karl,

  t’Is weer voorbij,de Ronde van Frankrijk.Die drie weken in juli waar,samen met de maand april,telkenjare weer reikhalzend naar uitgekeken wordt.De Tour die gedurende drie weken al de rest in de schaduw plaatst.Was het een spannende Ronde? jazeker,wat is er spannender dan een verschil van een handvol seconden na drie weken? En toch,met het vorderen van de dagen werd het onvoldane gevoel iets groter,wanneer het weerwerk van Schleck slechts wat tegenspartelen bleek,al is dit grotendeels de verdienste van Contador natuurlijk.En toch…elke dag werd met nieuwe belangstelling uitgekeken naar de volgende rit.En toch…keek ik vrijwel elke avond naar jouw programma,om mijn mening te toetsen aan die van de echte kenners.En toch…wordt het maandag 26 juli weer een beetje afkicken.Bedankt renners voor de uren mooie sport,bedankt Karl voor mooie avondprogramma.
  bedankt,en tot Tour 2011
  Vive le Velo !!

 19. hoi karl

  vooreerst een dikke proficiat voor jou & het team voor dat fantastische programma vive le vélo.
  heb er dagelijks van genoten , het was het hoogtepunt van iedere tv avond de afgelopen tour.
  ik ga moeten afkicken hoor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  maar kijk al uit en tel af naar de volgende tour !

  groetjes pat

 20. Dag Karl,

  Vive le vélo en de ganse ploeg verdienen weer een award vind ik !!!

  Dank aan allen voor een top-programma – ik heb er weer met volle teugen van genoten !!!

  Geniet van een welverdiend verlof….

  Tot volgend jaar ?

  Eric

 21. Geachte Karl,

  J. VDB reed een fantastische Tour, ik denk dat we als Belgen daar fier mogen op zijn. Een 5de plaats is prachtig, volgende jaar ga ik voor het podium zei J. VDB. Mooi mooi mooi. Maar hoe deden zijn voorgangers het? Wie behaalde de afgelopen jaren een 5de plaats in de Tour en verbeterde zich het jaar nadien of behaalde zelfs het podium? Ik vond dit wel wat opzoek werk waard.
  Zelf ben ik tot 2002 terug gegaan (http://bit.ly/9eqnO1) en daaruit bleek geen enkele renner die de 5de plaats behaalde zich te verbeteren in het daarop volgende jaar.
  Na dit te hebben gepost op de FB-fanpagina van de Chrono van Andre Meganck (http://bit.ly/9qbecn) heeft er een zekere Frederik De Keyzer de speurtocht verder gezet. Zijn conclusie: Het is al van 1984 geleden dat de 5de in het klassement het jaar nadien hoger eindigde. In 84 werd Sean Kelly 5de en in 85 werd hij 4de. Het is bovendien al 42 jaar geleden dat iemand die 5de eindigde in het klassement het jaar nadien op het podium stond. (wie vermeld hij niet).

  Ik wens J. VDB als Belg natuurlijk het best toe, maar hij heeft de statistieken tegen…

  Hopelijk wordt J. VDB de eerste ex-5de die na 42 jaar het podium haalt.

  Mvg,

  Dries Van Horebeek

 22. Beste Karl,

  Met plezier kijk ik uit naar de Vuelta 2010. Helaas is de Tour de France 2010 erbij ingeschoten, maar wat wil als trotse vader van een dochter en zelf lekker wielrennen.
  Na je oproep te groeten tijdens de tochten heb ik met verbazing vastgesteld dat menigeen, soms stamelend, graag teruggroet. Een fenomeen dat ik als motorrijder al ken. Uiteraard, soms zit je zo lekker in je ritme en hoor je de serene toon van de band die over het asfalt rolt. Maar letten op je omgeving is gezond, kijk wat je route te bieden heeft en deel je passie met anderen.

  Ik hoop je nog lang als commentator te kunnen volgen!

  Uit het Bergeijkse, Rutger

  1. Beste Anne-Laure, dank voor je reactie. Deze winter is er geen theatervoorstelling. Wel volgend theaterseizoen (2011-2012). Dan komen we met
   de voorstelling ‘HELDEN IN DE SPORT’. mvg, Karl

   1. Al meer nieuws aangaande deze voorstellingen Karl?
    Eventuele agenda?

    Mvg,
    Danny

 23. Geachte,
  Ik ben dus Rudy Taelman ,ik rij bij de wielerbond W.A.O.D ,ik ben dit jaar nationaal kampioen geworden te Eksaarde op 12 juni , Ik had een paar weken voor de wedstrijd aan dokter Hans Cooman een e-mail gestuurd voor te vragen of het toch niet mogelijk was om doping controle uit te voeren aldaar , en dat gebeurde op die dag , ik was heel blij het busje daar te zien , ik won deze wedstrijd en werd nationaal kampioen , ik was blij naar de doping controle te mogen gaan ik nam toch geen medicatie was er zeer gerust in . 14 dagen nadien had ik mij een halve dag genomen op mijn werk om te gaan rijden in gavere , ik kwam daar toe en werd apart geroepen bij de voorzitter , hij zei ,ik mag je niet meer laten starten je bent gepakt voor doping , ik verschoot mij een ongeluk , ik schreef de naam af van de brief dat was 4 metyl 2 hexanamine vergeet ik nooit meer , ik ging bij mijn dokter met mijn sportvoeding die ik wel nam dat was crack aangekocht bij nutrimax een firma in geel , de dokter keek ernaar zag niets speciaal , ik vroeg hem nog eens is dat echt ,hij zij ik zal eens naar een toxicoloog bellen wat hij deed maar de man had juist geen tijd en vroeg om eens later terug te bellen op de dag ,ik mocht de volgende dag naar de dokter terug bellen , ik belde en de dokter zei tegen mij dat het dat was dat erin zit ,maar het staat er niet op juist geranium extract en daar was niets mis mee maar de doping naam metyl hexanamine staat er niet op en er staat nog op ook doping vrij , ik heb er het voedselagentschap opgezet met een pro justitia tegen nutrimax .be er nemen hier in belgie honderden sporters dat product maar niemand weet dat er iets verkeerd mee is, en de overheid doet er NIETS aan dat is schandalig daarom dat ik dat eens zou willen uitleggen aan jullie met mijn schorsing erbij en flinke geld boete

 24. Hallo Karl,

  Ik las net een aantal van je columns. GEWELDIG is het enige woord dat in mij op kan komen. Zelf ben ik een enorme wielerfan. Ik kijk alle koersen, check sporza minstens 3 keer per dag en luister vol bewondering naar de commentaren van onze sporza-jounalisten. Vaak denk ik in mezelf: Wuyts en Vannieuwkerke hebben de job van mijn dromen! Dag in dag uit met sport (en in mijn geval wielrennen) bezig zijn, is hetgeen ik enorm graag zou doen later. Ik studeer Logopedie en Audiologie, maar journalist worden is een echte droom. De eerste vrouwelijke wielercommentator, een droom, niet echt realistisch, daar ben ik me van bewust. Daarom probeer ik af en toe een tof artikel neer te pennen over de wielersport. Ik heb er nu een aantal verzameld, maar ben al een tijdje op zoek naar iemand die ze zou kunnen beoordelen. Het zou voor mij een hele eer zijn, moest u zin hebben om er enkele te bekijken. Want als ze niet goed zijn, dan hoor ik dat het liefst van die ene persoon die mij telkens kippenvelmomenten bezorgt, zowel op tv als in zijn teksten!

  Groetjes,
  Annelore

 25. Het is niet alleen aangegaan naar Karl zijn ‘vervoering’ te luisteren, terwijl de spieren in hun hoogste versnelling functioneren.De wandelend bibliotheek weet ook nuance, zowel in zijn stem als in zijn onderwerpen onder te brengen.Het is en blijft prachtig en luimig Karl, om ook jouw stukjes ‘vervoering ‘ te lezen, je verstaat echt de wijze om mensen in extase te brengen, en gelukkig is het sport anders was je wellicht een geloofs-extremist. Hoewel sport is ook een geloof een grote G.van Sport .En een maandagmorgen gedoog ik, maar toen ik las :’Elke sport interesseert me. Dat gaat er niet meer uit.’ was mijn week goed.

  1. Beste Karl,

   ik las een tijdje geleden je boek ‘renner willen worden’. Ik weet dat ook jij die droom had om renner te worden. Mijn vraag is of het eigenlijk nog mogelijk is om profrenner te worden als je al 21 jaar bent en nooit aan TOPsport hebt gedaan.
   Mvg Steven

   1. Beste, dat kan zeker. Maar veel is uiteraard afhankelijk van je fysieke mogelijkheden en parameters die nodig zijn om het nodige trainingsvolume alsnog aan te sluiten bij het profgild. mvg, Karl

 26. Uw reactie betreffende de golfsport “allemaal rijkaards” was volledig misplaatst en getuigt van kortzichtigheid. Zelf ben ik golfspeler en HELEMAAL niet rijk. Colsaerts zat twee jaar geleden volledig aan de grond toen hij besloot zijn tweede carriere toch een kans te geven.

  Jan
  Golf- en wielerfan

  1. Beste,

   Het was zeker niet Karl die deze reactie gaf!!!
   Het was Michel Wuyts die iets aanhaalde over rijk zijn en golf spelen!

   Mvg,
   Danny

  2. Beste naamgenoot, hier ga je toch serieus uit de bocht hoor vind ik.
   Karl is net de persoon die de golfsport net op de kaart probeert te krijgen ( en naar ik ergens gelezen heb, zelf een aardig een balletje kan putten, klopt Karl ? ).
   Volgens mij was het gisteren inderdaad Michel die zich blijkbaar een paar keer ergerde aan het feit dat Karl ook van andere sporten wat update gaf ( zoals de voetbalkraker in NL tss Feyenoord en PSV) en dus ook golf. Karl kwam ons zelf te melden dat we in London volgend jaar het golfgebeuren zullen kunnen aanschouwen.
   Dus je zou beter Karl moeten bedanken als ambassadeur van jullie sport, waarvan je ontegensprekelijk niet kan ontkennen dat daar een (al dan niet terechte) zweem van elitairisme rond hangt.

   BTW Karl: goed stuk over vrouwenwielrennen, nog maar een bewijs dat je sporten die minder (of zelfs geheel niet) aan bod komen, toch op de kaart zet.
   Go on ! 🙂

   Bart

 27. Interessant dat je het over het schimmelprobleem van de drinkbussen had. Vermoedelijk zitten veel mensen hier mee. Ik vind het snel weggooien ervan echter ecologisch onverantwoord, er drijft al genoeg plastic in de oceaan. Om van de vervuilende productie nog maar te zwijgen.

  Je kan die bussen makkelijk proper maken met zo’n lange afwasborstel (zie link onderaan), tabletjes om beugel en valse gebit te reinigen, even in de vaatwasser, etc. Als je ze bij het thuiskomen echter onmiddellijk spoelt met water en ze vervolgens eventueel met een beetje water erin weg zet, hoeft dat zelfs nooit!

  Ik heb op die manier nog altijd twee bussen van CSC uit 2007 die ik nog steeds gemiddeld 5 keer per dag vul, zowel op de fiets als op het werk en op het nachtkastje. Die zijn nog altijd proper en sluiten nog perfect af.

  Ik wil zeker niet beweren dat ik de wijsheid in pacht heb. Mijn methode vloeit voort uit trial & error en is dus niet wetenschappelijk getest, maar vier jaar intensief gebruik wil volgens mij toch iets zeggen.

  Je commentaar is altijd informatief en onderhoudend, vandaar dat ik me er wat over verbaasde dat je het drinkbussenprobleem niet hardnekkiger te lijf ging. Wielrenners zijn immers geen “quitters”.

  Voorbeeld van afwasborstel:

  http://www.medifix.nl/product/zorgproducten-adl_huishoudelijk_afwasborstel-voor-flessen_afwasborstel-voor-flessen/

 28. DE KERS

  La Doyenne

  vier op een rij
  klavertje vier gevonden
  zijn droom gestreeld
  straffer dan Merckx?
  de cijfertjes vertellen alles
  niets verborgen achter deze
  unieke prestatie
  niet Spartacus, maar Fhil
  de man van het voorjaar
  die zijn mooiste paasei heeft opgeraapt

  de paashaas wist het
  en liet zijn klokken luiden
  op de Rue Jean-Jaurès
  voor een man
  die droomde over zijn grote liefde
  de hellingen
  tussen Liège-Bastogne-Liège

  het plan van zijn leven
  naadloos ontvouwend
  opstaan,eten,fietsen en rusten,…
  is zijn medicijn

  het bord is niet leeg
  de honger naar meer
  naar koers
  naar een trui
  met regenboogkleuren
  een volgend stil verlangen

  Patrick Rottier

 29. Beste Karl, sterkte aan heel jullie ploeg. Wat een verslagenheid, hoeveel verkroppen emoties in jullie stemmen gisteren, jouw gevoeligheid was zo hard te voelen, bidden hebben wij ook gedaan, zoals jij. De commentator op Euro Sport vroeg om een kaarsje te branden voor Wouter. Bedankt om zo’n warm hart te hebben. Jullie moesten verder werken en konden nog amper, heel begrijpelijk. Jullie (André erbij geteld) kennen de wielrenners door en door, voor jullie zijn het allemaal vrienden. Het deed enorm pijn toen we die eerste beelden van Wouter zagen (André, mijn partner) heeft op dat ogenblik gezapt. Gelijk heb je Karl, zulke beelden zijn overbodig – Italiaanse papparazzi mentaliteit, ramptoerisme, sensatie. Ik dacht meteen aan Wouter zijn vriendin, zijn ouders… rampzalig. Hun kindje is nog niet geboren en al wees, verschrikkelijk. Ik ga die mensen rechtstreeks condoleren. Vermoedelijk hebben jullie zoals al de renners en de organisatie een heel slechte avond en nacht gehad. Wij wensen u veel moed. André en Nicole uit Langdorp (Aarschot) die u na uw optreden om een dedicace in Merckxssissimo heeft gevraagd. Groetjes, Nic

 30. Het afsterven van een jong iemand is een zéér emotioneel iets. Voor de familie is het een onvoorstelbaar drama. Een journalist zou echter moeten afstand nemen en zijn emotie onder controle houden.
  Helaas draait de wereld door, we zijn nu éénmaal met vele miljarden. Het gezeur over overdreven gevaar in de wielersport moet ook stoppen. Weylandt is gestorven op een recht stuk. Dat heeft NIETS met de organisatie te maken.
  Dat de “strade bianchi” gisteren op een ongelukkig moment kwamen, moet géén aanleiding geven tot het in vraag stellen van spectaculaire wielerkoersen.
  Saaie geprogrammeerde troep zoals we dat dagelijks in de TdF geserveerd krijgen, daar kijkt niemand naar uit.

 31. Dag Karl,
  Laat U niet overdonderen door een aantal absoluut gevoelloze commentaren op uw vertrek uit de commentaarscabine van de Giro. Alleen ijskikkers die nog niet teveel hebben meegemaakt in het leven schrijven zulke nonsens. Helaas wordt het aantal van deze mensen steeds groter in onze huidige maatschappij!
  De familie en vriendenkring van de overleden renner zullen er anders over denken en U als mens nog meer gaan waarderen geloof me.
  Kom even tot rust bij de mensen die jou lief zijn en laadt de batterijen rustig weer op, dat lukt wel.
  We kijken al uit naar je terugkeer in de tour, jou grappige interventies, samen met Wuyts en De Cauwer (+ de onvervangbare “onzichtbare” Andre Meganck kleuren het geheel. Tot dan…

 32. Als het even kon…

  Als het even kon, dan zou ik de mensen net zo inpakken met mijn verhalen.
  Dan zou ik ze even ademloos naar mij laten luisteren, naar mijn aangename stem, als ik die dan had, en mijn boeiende verhalen, als ik die dan wist te vertellen….

  Als het even kon, zou ik de kijkers ook mijn enthousiasme overbrengen. Met mijn interesse in de gasten die aan mijn tafel zitten, met boeiende gesprekken en mooie reportages , de kijkers overtuigen van mijn liefde voor de fiets, de renners en de ronde….

  Als het even kon, dan zou ik net zo mooi de camera inkijken en de mensen naar me toe trekken, ze figuurlijk bij hun kraag vatten en vasthouden tot het einde van het programma. Vasthouden met beide handen en met mooie verhalen en anekdotes om ze dan uiteindelijk met de woorden ‘vive le vélo” weer los te laten en ze achteruit te laten leunen in hun zetel met een gevoel van “ wauw, wat was dat…” en “dat moeten we morgen nog eens doen”

  Als het even kon, dan zou ik ….. het heel graag overlaten aan iemand die dit alles in zich heeft.

  Karl, heel veel succes met je programma, we kijken er heel erg naar uit!
  Geniet ervan, dan doen wij dat ook!

  Liefs,
  Bianca

 33. Hoi Karl,
  Er is een nieuwe wielerroman verschenen: ‘Over de Keien’ van Harmen Malderik. Het is een sfeervolle, spannende roman over wielrennen en commercie, over de invloed van vrouwen in het door mannen gedomineerde wielerpeloton, over wedijver tussen liefde en sport.

  Op wielertaal.nl is een recensie verschenen: “Conclusie: Het verhaal over ‘de eeuwige amateur’ Léon Lemiers is voor wielerliefhebbers verplicht leesvoer. Een aanrader!”

  Misschien is het leuk om deze (nog) onbekende auteur wat aandacht op je blog te geven. In ieder geval succes met lezen!

  Groeten,
  Jeroen

 34. Beste Karl,

  Langs deze weg wil ik je graag feliciteren met je theatertour van ‘Helden in de sport’. Ik was gisteren aanwezig bij de voorstelling in Dilbeek.

  Ik heb er echt met volle teugen van genoten; je kan als geen ander de dingen op een professionele manier brengen en dit steeds met de nodige kwinkslagen. Jouw persoonlijke stijl is echt top, hopelijk kunnen we nog lang genieten van je columns, sportcommentaar en programma’s.

  Wat me bijzonder aanspreekt in je werk, is je gedrevenheid. Ooit hoop ik ook een job in de sportwereld te vinden, want wat is er mooier dan dag in dag uit met je passie kunnen bezig zijn.

  Ik wens je nog veel succes met al je projecten.

  Mvg,
  Karolien

 35. Beste Karl,
  Je zou denken dat ik als geboren en getogen Hollandse een fervente NOS kijker zou zijn tijdens de Tour de France. Nee hoor, iedere middag gaat de TV op Canvas en iedere avond gaat de tv op Vive Le Velo. Want deze programma’s zijn van zulk een uitmuntende kwaliteit dat zelfs de NOS er aan moet geloven. De warmte, klasse en gedrevenheid waarmee deze uitzendingen worden gemaakt is van zeldzame kwaliteit, in mijn ogen. Ik hoop dat jullie nog heel lang doorgaan met het maken van deze programma’s.

  Mvg van een NL fan, Mirjam.

 36. Beste Karl
  weet U of de reeks “de flandriens van het veld” die begin dit jaar op canvas uitgezonden werd reeds beschikbaar is in DVD, ik vind het nergens.
  bedankt voor uw antwoord
  Ivan

 37. Beste Karl

  Ik heb geboeid je column over Jan Boskamp gelezen en heb me die dag ook geërgerd aan een aantal zaken.

  Op die bewuste dag zag ik dit bericht langskomen. Ik had toen al een vermoeden dat mensen dit verkeerd konden opvatten, maar wie Boskamp kent weet wat hij met het woord “gezond” bedoeld.
  http://www.revu.nl/rubrieken/wie-denkt/rene-van-der-gijp/

  Maar een paar uur later schrijft een online-riooljournalist dit artikel op basis van bovenstaande tekst. Dit hou je toch niet voor mogelijk.
  http://www.headlines.nl/nieuws/79/2199201/.

  Op basis van dit artikel beginnen kranten dit over te nemen en begint de storm op Twitter los te barsten. De originele bron wordt niet meer gecheckt en men haalt alles door elkaar. Zelfs bv’s als Sven Pichal en freya van den bossche veroordelen Boskamp. Jan wordt echt door het slijk gehaald door zaken die hij niet heeft verteld en moest hij zich in de media verdedigen voor zaken die hij niet verteld heeft.
  Die dag heb ik een Twitter gestuurd met de zin “als je echt het verhaal wilt weten, moet je eens naar dit interview luisteren vanaf minuut 7, want de meeste hebben geen idee waarover het gaat”. Dat slechts twee mensen de link aanduiden zegt voor mij genoeg.
  http://www.vi.nl/audio.htm?videoToPlay=150268

  Dit was voor mij echt het bewijs dat bronnen tegenwoordig te weinig worden nagekeken om toch maar de snelheid van deze tijd te volgen.

 38. Beste Karl,

  Vorig jaar klaagde je kort vóór Gent-Wevelgem in het overigens heerlijk stuk proza “Hysterie in De Moeren” aan dat de oude essen en populieren in De Moeren, Les Moëres, gekapt zijn. “Essen en populieren, kromgebogen door de nimmer aflatende zuidwester, als voorboden van een half uur wilde hysterie in het peloton, gesneuveld onder de blinde kapwoede van de Vlaamse Landmaatschappij”, weet je nog wel…

  Mijn collega Liesbeth Gellinck heeft je toen uitgelegd dat we met de Vlaamse Landmaatschappij inderdaad 1600 essen en populieren gekapt hebben en vervangen door jonge exemplaren. Liesbeth gaf aan dat het een zeer weloverwogen keuze was omdat heel wat bomen ziek waren en/of een gevaar vormden voor de weggebruikers.

  Nu de voorjaarsklassiekers eraan komen, willen we je graag voorbereiden op je volgende doortocht in De Moeren. Jammer genoeg met minder goed nieuws over de bomen. Heel wat van de bomen die de VLM in 2010-2011 heeft aangeplant, zijn ziek geworden. In twee jaar tijd heeft de essenziekte fel toegeslagen in onze streken, en ook de bomen in De Moeren die je zo graag snel groot zou zien worden, hebben de essenziekte te pakken. We zullen de meest aangetaste bomenrijen helaas opnieuw moeten vervangen. We planten dit najaar populieren aan, een snelgroeiende soort, zodat er binnen enkele jaren opnieuw van een bomenrij gesproken kan worden. Het zal dus, ook tot onze spijt, nog even langer duren eer jij en het peleton weer langs de karakteristieke bomenrijen in De Moeren kunnen zoeven. De natuur heeft hier het laatste woord. Wij doen ondertussen wat we kunnen.

  We wensen je een fijn voorjaar met mooie klassiekers en veel plattelandsgenoegens!

  Karolien Bracke, Vlaamse Landmaatschappij

 39. Beste Karl,

  Al jaar en dag volg ik je op Twitter en belandde ik ook hier om je columns te lezen. Aangezien ik tevens een fervent sportliefhebber ben is het altijd een plezier om je schrijfsels te lezen. Zelf studeer ik Rechten aan de Ugent, maar ergens in mij schuilt nog steeds de droom om ook iets met mijn passie voor sport te doen. Vandaar ben ik, ondanks de onzekerheid, zelf ook een blog begonnen op wordpress om mijn kijk op sport en de sportactualiteit te geven. Ik schreef reeds een stukje over de finale van de Champions League en de openingswedstrijd van het WK van gisteren. Van mijn omgeving krijg ik alvast positieve reacties maar graag had ik jouw eerlijke mening geweten, je familie en vrienden gaan je tenslotte niet volledig de grond in boren.

  De stukjes zijn hier te lezen: http://laurensdumoulin.wordpress.com

  Met vriendelijke groeten en alvast bedankt,

  Laurens Dumoulin

 40. De Alamo van Maracana

  Maracana het toneel
  De Chileense Alamo wacht
  Ticitaca was hun deel
  Maar schrijdt langzaam in de nacht

  De uitvaart van een generatie
  Gebukt onder het succes van vele jaren
  Uitgedoofd de motivatie
  Ticitaca zonder gevaren

  Een erehaag voor elegantie
  Een eresaluut aan de verfijning
  Ootmoed voor de combinatie
  Afscheid van een hooglied

  Adios amigos
  Vaia con dios

  Walter Temmerman
  Geraardsbergen

 41. Gisteren gekeken naar God in Frankrijk-De Groote oorlog.Vond dit een zeer mooie reportage,sereen wanneer het moest,en grappig wanneer het kon.Ik hoop dat er misschien een vervolg kan komen over sporters en de grote oorlog.
  Groetjes
  Guy

 42. karl, ik wens je een jaar met heel veel moed. weet dat het soms ook heel moeilijk zal gaan maar blijven doorzetten. mocht een steun zijn , ga eens kijken op ikhebjelief.wordpress.com

 43. Beste Karl, ik zag je eergisteren samen met Johan Boskamp in Café Corsari — waar jij op de vraag waarom je openlijk voor je ziekte uitkomt antwoordde :
  ” al zijn het maar twee of drie personen die hieruit moed putten, dan is het voor mij de
  moeite om hiermee naar buiten te komen”.. Wel… ik ben ervan overtuigd dat heel wat meer mensen moed putten uit jouw strijd tegen de gemeenschappelijke vijand.
  Ikzelf kreeg op 02 maart 2015 het bericht dat ik slokdarmkanker had – tweede operatie al gepland —
  en ik kan zeggen dat jij voor mij een steunpilaar bent om door te gaan en te vechten . Ik had al alle bewondering voor je strijd nog vooraleer ikzelf getroffen werd en ik weet zeker dat je vele anderen zult inspireren om te blijven vechten. Er zijn spijtig ook nog vele andere bekende Vlamingen –lotgenoten – waar wij kunnen naar op kijken en die ons de moed kunnen geven om te blijven vechten.
  Bedankt en heel veel sterkte. We kijken echt naar je op.

  Guido uit S.

 44. vandaag Rob Harmeling en Mart Smeets in Vive le Vélo. Rob is vaak te gast bij de NOS. In de Avondetappe zag ik hem al aan het werk op bluesgitaar.

 45. Beste Karl,
  Al zo’n dikke vijftig jaar volg ik de koers. Eddy Merckx was tot 1975 nooit mijn favoriete coureur omdat hij zo domineerde. Pas na de incidentele Tour van ’75 zag ik de grootsheid van deze minzame mens en kon ik ook al zijn onmogelijke prestaties pas op zijn juiste waarde inschatten. Beter was er nooit en zal er nooit komen. Jouw portret van hem getuigt van grote liefde en passie voor de koers en voor Merckx. Grote waardering daarvoor en ik zie uit naar de laatste afleveringen.

 46. Heerlijke afleveringen over Eddy Merckx.
  Prachtige beelden en mooie verhalen over een mooi mens gemaakt door een mooi mens.
  Echt genieten!

 47. Beter laat dan nooit.
  Langs deze weg een welgemeend dank u wel om dankzij de uitzending van Vive Le Velo mij het Lac d’Estaing in de Pyreneeën te laten ontdekken.
  Op een zomerse dag eind Augustus 2015 vanuit Argeles-Gazost er naar toe gefietst. Het was schitterend!!! Een echte verademing als je vergelijkt met de drukte van de klassiekers (aubisque/soulor/tourmalet).
  Nog van dat volgende Tour!

  Patrick Baert – Mechelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s