Beleggingstip

Als u 100 euro een jaar lang op een spaarrekening plaatst, maakt u daar met wat geluk (de rentes gaan nog dalen) 101 euro van. Ondertussen zullen de prijzen van de producten die u dagelijks gebruikt met meer dan 1 procent zijn gestegen. U lijdt verlies. Laat ons daar een einde aan maken. Als Paul D’Hoore het zich kan permitteren om u met beleggingstips te bestoken, willen wij dat ook eens proberen. Als u die 100 euro in plaats van aan de bank aan de bookmakers geeft, is de kans groot dat u er 600 euro van maakt. Maar dan moet u wel inzetten op de juiste man. Wie vandaag Peter Sagan als winnaar tipt voor de Ronde van Vlaanderen krijgt hem aan 6 tegen 1. 100 euro wordt in één klap 600 euro. Een monsterbelegging. Een luxueuze citytrip waard!

Een paar flarden beeld en een handvol foto’s hebben me de voorbije week overtuigd. Peter Sagan wordt dé renner van het voorjaar. Zijn twee ritzeges in de Ronde van Oman getuigden van superioriteit. Zijn spieren maken een malse en elastische indruk, zijn ogen staan fris en opmerkzaam. Bij het overschrijden van de streep was er alweer tijd voor wijde gebaren. De Slovaak Peter Sagan zaait overal energie. Tot hij door de natuur een halt wordt toegeroepen. Een bronchitis en lichte koorts noopten hem in Oman tot de opgave. Een probleem voor uw belegging? Integendeel. De gedwongen rust zal hem deugd doen. Nog 42 dagen scheiden ons van Pasen en de Ronde van Vlaanderen. Het enige gevaar voor uw centen is een valpartij met kwalijke gevolgen in de loop van de volgende weken. Maar dat hoort erbij. Toen Lernout en Hauspie ooit zwaar tegen de grond gingen in de afdaling van de Kemmelberg was hun kermende pijn in honderden woonkamers hoorbaar. Risico’s blijven risico’s. Ook al zijn ze berekend.

Als u uw portefeuille wilt spreiden, kunt u er ook voor opteren om 50 euro op winst van Sagan in Milaan-San Remo ( 3,75 tegen 1) te plaatsen en 50 euro op de zege in de Ronde (6 tegen 1). In het beste geval – als hij ze allebei wint – maakt u van uw 100 euro 487,50  Als hij enkel Milaan-San Remo wint, levert dat u 187,50 euro op. Bij een triomf in de Ronde krijgt u 300 euro. Voorkennis is in deze niet strafbaar. Peter Sagan, nog maar 23 jaar, was vorig jaar al vierde in Milaan-San Remo en vijfde in de Ronde van Vlaanderen. Als hij niet wint, bent u uw geld kwijt. Waarvoor mijn excuses. Is het vulgair om mensen tot gokken aan te zetten? Ik zie het verschil niet met een oproep van een minister om uw geld in aandelen te investeren. Minstens even riskant. Mocht u vatbaar zijn voor verslavingen, doe het dan niet. Maar blijf dan ook van die klote sigaretten, alcohol en cocaïne af.

(column verschenen in Het Nieuwsblad/Sportwereld van zondag 17 februari 2013)

Advertenties